keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Ankan ja Ferrarin pennuista

Ankka synnytti 16.12.10 kolme kuvankaunista pentua, kaksi urosta ja yhden nartun. Isänä toimi monitoimiuros Ferrari ja vanhempien tittelirivejä tuijottaessani toivoin näistä pennuista todella menestyksekkäitä kisakenttien tähtösiä, jotka hoitaisivat hommat lajissa kuin lajissa ja etenisivät nopeasti. Aivan puhtaasti voin sanoa, että näin ei käynyt.
Ternen Umberta

Aloitetaan vaikka  Natusta. Alkuperäiseltä nimeltään Naakka, joka asusti Marin luona. Tämä neiti oli ehdottomasti pentueen lupaavin, mutta valitettavasti terveyspuolelta löytyi lonkissa heittoa B/C. Väriltään todella punainen narttu. Marin lopettaessa kasvattamisen hän luopui Natusta ja tyttö muutti Serenan luokse. Serenan luona Natu on uusinta kuvattu lonkilta B/B:ksi ja nyt nartulle on suunnitteilla pentue. Natun tittelirivi: BH Jk1 Hk2 RH-W A vFIN NVA. Neidiltä löytyy myös jokunen mejätulos ja toivonkin, että Natusta joskus saataisiin jonkun maan JVA.
Ternen Un

Toisena voisin esitellä Viiman. Viima on ollut useita kertoja hoidossa, jolloin uroksen kanssa on tullut kisattua jonkun verran. Lupaavan kisauran aloittanut uros, jolla on saumaa erityisesti mejässä. Viimalta löytyykin vSWEJM-11 titteli. Aloittanut myös kivan agiuran (II-luokassa) ja tanssahdellut freestylessä. Näyttelyistä erinomainen ja luokkavoitto. Sijoitusuros, mutta katsotaan mitä saadaan aikaan. Kyynärät 0/1, mutta muuten terve. Tittelirivi: vSWEJM-11 vFIN NVA.

Ternen Usé

Sitten aivan omaa luokkaansa oleva Nuge. Uros, jonka PAKK suorittamiskertojen laskemiseen ei riitä edes yhden käden sormet ja vepen soveakin on yritetty suorittaa 3-5kertaa ja tuloksena aina vain hylätty. Nugen paras puoli on se, että se on kaikin puolin terve. pasa on tosissaan paininut tän uroksen kanssa ja hän onkin sanonut, että kun tuntuu, että tulokset ei näy missään. Jalostustarkastuksessakin tuli esille Nugen kovapäisyys ja se, että se ei hae tukea omistajastaan.

Nugehan ei omista miellyttämishalua yhtään, mutta namipalkalla sen on saanut tekemään. Näin vanhemmiten Nuge on kuitenkin alkanut nirsoilemaan ja ei meinaa enää kiinnostaa tehdä edes namipalkalla. Palkkana pitää olla tyyliin jotain hanhenmaksapalleroita kermakastikkeessa haudutettuna. Nuge on äärimmäisen kova eikä se hetkahda mitään. Jos se saa turpiinsa joltain koiralta niin se ei jää painamaan tämän uroksen mieltä ja se ei jää muistelemaan muitakaan huonoja asioita. Sille saa & joutuu välillä korottamaan ääntä eikä tunnu missään.

Mullahan on Nugeen jalostusoikeus ja se on yhteisomistuksessa mulla pasan kanssa. Se on kahta VOI1:stä vaille NVA, siltä löytyy mejästä ykkösiä ja se onkin Norjasta VOI1:stä vaille JVA ja VOI-luokkaan löytyy oikeudet Saksasta & Virosta, näiden lisäksi Nuge on kohtuullinen agikoira (II-luokassa) ja se pitää koiratanssista. Nugen suhteen koomista tuntuu olevan se, että pakk ei meinaa luonnistua millään, mutta melkein samat jutut suorittaa koiratanssissa kuin tyhjää vaan eikä Nugella ole tullut pisteitten takia hylkyä kun kerran tai pari freestylessä. Uroksen ainoa VOI-luokan ykkönen on mestaruusmittelöstä.

Nugen kovuuden takia en tiedä haluaisinko käyttää sitä jalostukseen. Onhan mulla kuitenkin Viima, mutta kuitenkin Nuge omaa mahtavan riistavietin ja se nauttii käyttää nenää. Nugen omin laji tuntuukin olevan mejä, sit agi & tanssi, jonka jälkeen nome. Haittaako se, että Nuge ei oo saanut suoritettua PAKKia useista yrityksistä huolimatta? SOVE mua ei niin haittaa, mutta tuo PAKK. Tän lisäksi tokokokeista on (nopealla katsauksella) haettu 154p. ALO2, 2x 168p. ALO2 (2x tulos, joka on parin pisteen päässä ykkösestä....), 99p. ALO0 & 127p. ALO3. Ihme luupää koko Nuge.

Syy miksi halusin Nugesta kirjottaa enemmänkin on se, että uros on ollut mulla parisen viikkoa ja oon ihan tosissani kiristellyt hermoja tän herran kanssa. Ihmettelen miten pasa jaksaa sitä joka päivä. pasa pyysi mua kouluttamaan urosta sen verran, että ne voisivat läpäistä PAKK:n, koska pasalle (& minulle) se on tärkeää. Me ollaankin nyt kaksi viikkoa treenattu tuon pässin kanssa pelkästään PAKK-koetta varten. No okei, olen mä yhden jäljen sille vetänyt ja harjoitellut noutoja pari kertaa. Sivuharrastuksena on ollut uimista. Voin sanoa, että treenaaminen on ollut yhtä tuskaa. Eka pitää saada herra työskentelemään ja kahden viikon aikana ollaan palkkana käytetty kuivattua maksaa & sydäntä eri eläimistä. Myös jotain kuivattuja kanafileitä on mennyt. Ja sit niinkin normaalia kuin hirvenlihasta tehtyjä lihapullia! Näillä Nuge on työskennellyt hyvin ja sen kanssa on saanut jotain aikaan. Ruokaansa tuo ei ole syönyt (nappuloita), mutta on treenattu niin paljon, että tuo on varmasti syönyt päivässä ainakin yhen ruuan verran lihaa.

Nuge on vähän leikkinyt tyttöjen kanssa, mutta urosten kanssa oon ollut todella varovainen. Meidänkin remmistä löytyy jokunen paukapää, joka ei hyväksy vierailta uroksilta uhittelua eikä varsinkaan toista luupäätä, joka on yhtä määrätietoinen kuin omat pojat. Nuge on pärjännyt hyvin Donin kanssa, koska Don mielummin väistää kuin alkaa uhittelemaan. Nugen parhaat naiskaverit on Dixi ja Jolla. Naisia Nuge arvostaa ja kohtelee hyvin, joten vaikka Torsti on alistanut tuota taliaivoa niin Nuge on nöyrtynyt. Torsti on muutenkin kertonut Nugelle aika selkeästi, että sinähän et mun perheen seassa ala ryppyilemään.

Jollalla on ollut hyvä vaikutus Nugeen. Jollan superinnokas tekeminen on välillä (hyvin pieneksi ajaksi, sekunneiksi) tarttunut Nugeen. Kun Jollan kanssa tekee ensin ja Nuge odottaa sen aikaa niin se varmaan imee Jollan energistä olemusta. Jolla onkin niin paras harrastuskaveri ja siitä tuli todella nopeasti tokovalio! Jolla on huomattavasti pehmeämpi kuin Nuge, joten tässähän voisi olla kiva yhdistelmä.

Mutta takaisin Nugeen. Voisin sanoa, että se on edennyt jonkun verran tämän parin viikon aikana. Siihen on tullut ehkä joku tuhannesosa % lisää innokkuutta ja sen työskentely on muuttunut parempaan päin. Kun saadaan nuo PAKK-jutut kuntoon niin eiköhän tästä suunnata seuraavaksi tokokokeeseen.

4 kommenttia:

  1. Minä voisin ottaa Nugen hoitoon ja kisata sillä jos sinä otat Virkkeen ja kisaat sillä :D Mä pelkään jo sen ilmoittamista kisoihin ;D

    VastaaPoista
  2. Apua enhän mä uskaltaisi ottaa Virkeä. Menee vielä hyvä kisaura pilalle kun minä kisaisin sen kanssa :D

    VastaaPoista
  3. Mä ehkä rakastuin just. Nugeen. ):

    VastaaPoista
  4. Sen pennuista varmaan tulee kauheita luupäitä, joita suosittelen vaan osaaviin käsiin, mutta sullahan tuota kokemusta on, joten hyvinhän sinne mahtuisi yksi pikku-Nuge joskus ;) Saa nähdä mitä tosta Nugesta taiotaan..

    VastaaPoista